Géptermi szolgáltatások

Jelenlegi és jövőbeli Partnereink számára szerver elhelyezés, virtuális szerver (VPS), szerver bérlet és web-tárhely szolgáltatásokat nyújtunk. A gépterem és az elhelyezett eszközök felügyeletét és igény esetén üzemeltetését évtizedes szakmai tapasztalattal rendelkező szakemberek végzik, akik az év minden napján 24 órás rendszermérnöki felügyeletet látnak el.

Manapság már minden vállalkozás, intézmény és szervezet használ valamilyen informatikai megoldást, számítástechnikai alkalmazást a napi ügymenetének gyors és zökkenőmentes lebonyolításához. Ezek az információtechnológiai szolgáltatások túlnyomó részt valamilyen nagyteljesítményű kiszolgálószerveren vagy szervereken futnak, és itt tárolják az adataikat. A központi gépeken és háttértáraikon fellelhető adatok biztonsága, védelme kulcsfontosságú. Azonban nem elegendő csak a fizikai védelemről gondoskodni, a megfelelő hűtésre, áramellátásra, tűzvédelemre is gondolni kell, hogy egy esetleges áramkimaradás vagy katasztrófahelyzet esetén az üzletmenet folytonossága biztosított legyen.

Szervertermünk Balatonfüreden található. A kivitelezés során figyelembe vettük a vonatkozó információbiztonsági szabványokat (CC, COBIT, MSZ ISO/IEC 17799/27001), illetve a számítógépterem építésére vonatkozó EKK, BITKOM, TIA-EIA 942 ajánlásokat, szabványokat és osztályozási rendszert, valamint a számítógéptermek környezeti határértékeire vonatkozó Euronorma követelményeket. A gépterem felügyeletét és üzemeltetését végző kollégáink mind magasan képzett, elismert szakemberek, akik a felmerülő igényekkel és kérdésekkel kapcsolatosan gyors és szakszerű válaszokkal állnak Ügyfeleink rendelkezésére. A gépterem felszereltségét, infrastrukturális kiépítettségét négy fő csoportba foglalhatjuk: hűtési, energiaellátó, tűz- és vagyonvédelmi, valamint üzemfelügyeleti rendszerek. Mind a négy kategóriában ipari felhasználásra gyártott, magas minőségű, nagy teherbírású készülékek kerültek beépítésre.

Az informatika sokszor olyan, mint a levegő: csak akkor vesszük észre, hogy hiányzik, amikor nem áll rendelkezésünkre, de ha már nagy a baj, akkor késő gondolkodni. Épp ezért fontos, hogy előrelátóan, körültekintően és megfontoltan cselekedjünk, amikor eszünkbe jut, milyen számítástechnikai alkalmazásokat használunk a mindennapi életünk során, és hogy ezeket az alkalmazásokat futtató szerveres infrastruktúra biztonságban van–e. Ha bármilyen kétely merül fel Önökben, akkor a szervertermünk által nyújtott korszerű és magas fokú védelem a megoldás. Ide telepíthetik a már korábban megvásárolt eszközeiket, vagy ha nem akarnak saját gépparkba beruházni, fejleszteni, akkor bérelhetnek tőlünk szerverkapacitást. Mindezeken túl pedig, ha már a materiális javaik biztonságban vannak, vásárolhatnak mellé „szürkeállományt”: az üzemeltetést és az adatmentések felügyeletét is nyugodtan ránk bízhatják, az év minden napján 24 órás ügyfélszolgálatot és rendszermérnöki felügyeletet biztosítunk Ügyfeleinknek.